Студийна, семейна и комерсиална фотография

Курсът  ще бъде проведен в периода 23.04-10.05 в Бони Бонев Студио - София, ул. Димитър Манов 12. Периодът може да бъде удължаван заради празници и почивни дни - уточнява се с групата.Част от упражнениеята са на различни локации, както и на открито. За всички упражнения, които изискват модел, ще бъде осигурен такъв. Всички снимки могат да бъдат използвани за портфолио от курсистите.

С цел по-ефективна работа местата в групата са ограничени от 4 до 6 души.

Теоретичните и част от практическите занимания се провеждат от 19 до 21.30ч. След уточняване с групата част от упражненията ще се проведат през уикендите - детски, семейни сесии, интериор и т.н..

Цената е 600лв с опростена фактура. Може да бъде заплатена по банков път. Заплаща се - 50% при записване и 50% при започване на курса.

Основен водещ Бони Бонев ( за някои лекции може да бъде поканен гост лектор)

Записване : 0898416020 или на boni_bonev@abv.bg

 

Програма :

 

1. Психология на  фотографията, видове платени фотографски услуги, особености, ценообразуване, маркетинг на пазара. КПД при комерсиалните фоторгафски услуги.

2. Студийно осветление - пълен обзор и възможности на всички видове студийно осветление . Тестове с импулсно, постоянно осветление, ръчни светкавици, стробистки светкавици, модификатори.

3. Студиен портрет и портрет на открито  Лекция и упражнение. Провежда се в студиото и близкия район на открито.

4. Сватбена и семейна фотография - техника, ценообразуване, изграждане на портфолио, анализ на сватбения ден с много примери.

5. Семейна сесия  - упражнение. Заснема се реална семейна сесия .

6. Заснемане на деца - упражнение

7.  Интериорна фотография - лекция и упражнение, Упражнението се провежда в реална интериорна среда - бизнес сграда или хотел.

8.  Заснемане на концерт - лекция и упражнение. Заснема се реален клубен концерт

9.  Светлина и еротика - лекция и упражнение, Упражнението се провежда изцяло в студиото с модел.

10.  Предметна фоторгафия - лекция и упражнение

11. Конвертиране от RAW, обработка,  предпечат и печат с фото принтер. Настройките и упражнението се провеждат с принтер EPSON L800.

12. Дизайн и предпечат на фотокниги

13. Анализ на работата на курсистите