Биография

 

 

Здравейте!
 
Казвам се Бони Бонев, роден съм в Свиленград през 1970г и живея в София от 1985г. Женен, с две деца.
 
За първи път се докоснах до  магията на фотографията, когато бях на 7 години. От тогава фотографията стана мое любимо занимание, а от 1991г с известни прекъсвания се превърна и в източник на доходи. 
 
Изпитвам удоволствие от "рисуването със светлина" , независимо дали ми плащат за това или не. Като сватбен фотограф се старая да приемам поръчки, които отговарят на личните ми предпочиатния и разбирания за фотография. Обичам репортажния начин на снимане, с много уловени уникални моменти и без груби манипулации. Обичам да работя с естествена светлина, когато това е възможно, въпреки че разполагам със студио в центъра на София .
Съорганизатор съм на над 30 фотографски конкурси и изложби. Лично съм участвал в много колективни изложби, имам и някои самостоятелни. Между тях е и първата изложба за сватбена фотография в България - "София в Бяло", както и първата изложба за австрийска сватбена фотография : "Австрийските сватби - традиционни и модерни" .
Тъй като съм електронен инженер по образование (оптоелектроника), винаги ми е била интересна и фотографската техника. Написал съм над 200 страници фотографски  статии в печатни медии, част от които технически. Като един от създателите на сайта Фото Форум ( https://photo-forum.net) , съм автор на десетки онлайн тестове на фотографски камери и обективи. Съавтор съм на първата българска онлайн фотографска книога Photo-ebook , както и на фотографската книжка "На Фокус" .
От 2005-та година водя фоторгафски курсове за начинаещи, напреднали, семинари и лекции на тема семейна, портретна и сватбена фотография. Стотици млади  фотографи са започнали развитието си от тези курсове.
 През 1991г снимах първата си сватба. Както може да се уверите от портфолиото ми на сватбен фотограф, харесвам изчистената неманипулирана фотография с много уловени мигове, портрети и детайли. Обичам метафоричните разкази, при които човек трябва да мисли, а не само да възприема директно видяното.
Член съм на няколко световни организации за сватбена фотография, имам над 100 наградени фотографии в различни конкурси.
 
Ако желаете да се свържете с мен : 0898416020, boni_bonev@abv.bg
 
Благодаря за вниманието!