Език: 
BG

Ориентировъчна оферта, условия и цени за сватбена фотография

 

 

Моля, пишете ми директно на мейл bonibonev1970@gmail.com , boni_bonev@abv.bg както и на ЛС във Facebook ,   Instagram или ми се обадете на 0898416020 като опишете вашата сватба ( дата, брой гости, локация, продължителност)  и ще ви изпратя/съобщя точна цена, съобразена с условията на сватбата ви.

 

Ориентировъчна оферта' 2019 :

 

-  за петък, събота, неделя и национални празници  в периода 01 юни - 30 септември , основна цена -  200 лв/час. ( за сватби над 10 часа - възможност за специални оферти)

- за работни дни ( понеделник, вторник, сряда и четвъртък ) + всички дни в периода 01 октомври - 31 май, основна цена 150 лв/час

- за бутикови малки сватби в работни дни и/или извън сезона - специална оферта в зависимост от особеностите на сватбата

- за ангажименти над 10 часа включително получавате допълнително персонална авторска изложба от вашата сватба - 10 фотографии в рамка -  размер 20х30 с мой подпис и печат + слайдшоу с избрани фотографии и музика или луксозна фото книга 20х20. Примери за слайдшоу вижте ТУК.

- за ангажименти над 12 часа включително, получавате луксозна фото книга с индивидуален авторски дизайн 20х20см , персонална авторска изложба от вашата сватба - 10 фотографии в рамка и паспарту в размер 30х40см с мой подпис и печат + слайдшоу с избрани фотографии и музика или 3 луксозни фото книги 20х20 за вас и родителите ви. Възможни са варианти с размерите на книгите и броят им в рамките на пакета.

Втори ART фотограф - 500лв за целия ангажимент. Примери вижте ТУК : http://www.bonibonev.com/2photograph.

Индивидуални оферти мога да изготвя след подробно описание на сватбата - локация, брой гости и други особености.

Бих могъл да откажа ангажимент ако преценя, че локацията е твърде отдалечена и имам заета съседна дата на друго място или пък видът и организацията на сватбата не съвпадат с моя начин на снимане и стил. В такива случаи бих препоръчал по-подходящ колега за вашият тип сватба, така че резултатът да бъде максимално удовлетворяващ за вас.  Също така мога да варирам с пътните разходи ако за вашата дата имам други ангажименти в този район.

За по-големи сватби със сложна логистика е възможно да поема ангажимент само ако съм с втори АРТ фотограф.

Луксозна фото книга 30стр, ( дизайн, предпечат и печат ) -  20х20 - 250лв, 30х30 - 350лв, 40х40 - 450лв. Примери вижте тук : https://bonibonev.com/photobook

- Фото ъгъл в ресторанта със забавни аскесоари и студийно осветление + фото асистент( fun corner ) . Без печат - 350лв, С фото принтер и 100 фотографии 10х15 - 500лв. Допълнително отпечатване на снимки 1.5лв/брой. Примери вижте тук : https://bonibonev.com/photocorner

Предсватбена сесия - 200лв/час 

- Следсватбена сесия - 200лв/час - минимално време 2 часа за София и 3 часа за локации извън София.

- За ценители на класическата филмова фотография -  допълнително паралелно заснемане на филмова черно-бяла лента ILFORD - 2 филма ( 70 кадъра ) отпечатани в размер 13х18 и подредени в класически албум, заедно с класьор за негативите - 400лв.

- Пълно заснемане на филмова лента : Предлагам пълно заснемане на филмова лента ( цветен и черно-бял негатив) на цялата сватба. Мога да изготвя индивидуална оферта в зависимост от сватбата и необходимия брой негативи.

 

- Ретро автомобил Mercedes W115 300D, модел 1968г, специално изпълнение за САЩ - климатик, автомат, ел стъкла, темпомат, кожен салон. Цвят сив металик. Перфектно състояние. Цената е 250лв за целия ден и важи за София с включено гориво за 50км. Извън София подлежи на договаряне. ( Възможни са и други опции за наемане ) Тук можете да разгледате колата : http://bonibonev.com/w115

- Ретро автомобил Mercedes W126, S classe, модел 1979г, климатик и всички екстри за модела. Цвят черен металик. Перфектно състояние. Цената 150лв е за целия ден и важи за София с включено говриво до 50км. Извън София подлежи на договаряне. ( Възможни са и други опции за наемане ) Тук можете да разгледате колата : http://www.bonibonev.com/w126

Цена за транспорт на локации извън София - 0.25лв/км в двете посоки.

- Цена на нощувка извън София - 60лв ( освен ако не сте осигурили нощувка на самата локация). При някои локации е възможно да се наложи втора нощувка от предишния ден. Няма как да пътувам в последния момент - една повреда на автомобила или задръстване могат да са фатални.

 

Допълнителни пояснения и условия, с които е добре да се запознаете преди да решите дали аз съм подходящият сватбен фотограф за вас :
 
Заснема се цялото събитие, като е добре да се започне още от приготовленията, за да се улови духа на този важен ден.
 
 
Стилът ми на снимане е силно репортажен, с акцент на многобройните уловени моменти и емоции, тъй като смятам, че те са истинската машина на времето, която ще ви върне след години към този ден. За пример за сватба в предимно репортажен стил с много уловени моменти, емоции, непринудени портрети - моля кликнете ТУК и за предсватбена семейна вечер -  ТУК 
 
 
Сватбени сесии - ако имате възможност е добре по време на сватбата  да си отделите поне 1 час за специална сесия, за вас ще бъде забавно и разтоварващо преживяване с много интересни снимки. При тези сесии наблягам на светлината, духа, настроението и атмосферата. Ако желаете може да заявите отделна сесия в друг ден.
 
 
 
 
На места с ниска осветеност, като църквата, снимам със скъпи светлосилни обективи, а не със светкавица, така че да се запази естествената атмосфера на мястото - топлината на свещите, мекото смесено осветление ...
 
 
 
Правя много портрети и на гостите, често без те самите да разберат. Това е  приятна изненада и емоция за всички, които по-късно гледат сватбения ви албум. 
 
 
В ресторанта и по време на партито, използвам различни способи на заснемане в зависимост от обстановката - работа с наличната светлина, комбинация от светкавица и налична светлина, бавни скорости на затвора (за постигане на ефекти) или няколко светкавици, разположени на определени места. Целта ми отново е да уловя максимално атмосферата и емоцията.
 
 
 
След като се заснеме събитието, се селектират между 350-400 снимки, обработват се, част от тях се правят в черно-бяло, тониране и т.н. Оразмеряват се за печат и така ги получавате, записани на  флаш памет. . Като финал се изработва онлайн галерия, отразяваща цялото събитие, която се качва на нашия сървър и се предоставя за ваше лично ползване - можете да я разпращате на приятели в целия свят, защото имаме идеална видимост навсякъде. За всичко това са необходими между  15  и 45 работни дни след заснемането (според сезона) , така че снимките се предават поне 2 седмици по-късно. Разбира се получавате на флаш памет и всички  снимки с оригиналните цветовe и основни корекции  в пълна резолюция, които са общо над 1000  ( зависи от сватбата). Изработвам също луксозни фотокниги с различни размери и дизайн.
 
Допълнителни опции и условия:
 
Фото ъгъл със забавни аксесоари. Фотоъгълът се изгражда по време на партито в ресторанта. Използват се чадъри и външни светкавици за по-качествена светлина. Обслужва се от фотограф. Оборудван е с фото принтер за печат. Примери вижте ТУК.
 
Асистент - Мога да използвам асистент ако се налага. Той не е фотограф и помага за осветление, техническо оборудване , придвижване на сложни локации, охрана на техника и МПС , шофиране и всякакви други дейности, които облекчават работата на основния фотограф, така че той да не губи време и да се съсредоточи в качественото отразяване на събитието.
 
Втори ART фотограф -  Неговата цел е да акцентира предимно на интересни гледни точки, импресии, детайли, ситуации. Т.е. - това е вашето лирическо отклонение, благодарение на което разказът става по-богат и многопланов. Разбира се, когато се налага той може да бъде на втора локация - примерно отделна подготовка на булка и младоженец и т.н.  Повече разяснения и много примери можете да видите ТУК
 
Допълнителна сватбена сесия в друг ден. Ако желаете може да си поръчате отделна сватбена сесия в друг ден с достатъчно време за различни по-интересни дестинации.
 
Овъртайм  - Стандартните пакети включват заснемане до 12 астронимически часа. Примерно от 12ч след обяд до 24ч в полунощ. Смятам, че това е достатъчно време, в което мога да обхвана цялото събитие без компромис - от подготовката до края.  Всеки допълнителен час се заплаща 100лв/час. Никога не правя проблем за малки просрочвания на времето, овъртайма има по-скоро дисциплиниращ ефект - няма смисъл да се отлагат ритуали или рязане на торта след 12ч през нощта. Хората вече са уморени, някои са си тръгнали и фотографът стои само за да изчака даден ритуал.
 
Извън София - при заснемане извън София клиента поема разходите за транспорт и нощувка (ако се налага).
 
Сватби в стил "Поп фолк ( Чалга) " - не приемам ангажименти за сватбена фоторгафия или други тържества издържани изцяло в ПОП-ФОЛК (чалга) стилистика. За да не бъда погрешно разбран - тук не става дума за няколко  песни по  време на купона от поканен изпълнител или по желание на гостите, а за цялостен музикален и стилистичен облик.  Също така не става дума за традиционна българска народна музика - песни, хора, ръченици и т.н. към които се отнасям с уважение, приветствам като част от националната ни култура и смятам, че трябва да присъстват в една българска сватба.
 
Конфиденциалностпо принцип не желая да се ангажирам със заснемане на сватба ако младоженците искат пълна и безусловна конфиденциалност - т.е. да не мога да показвам снимки в портфолиото си, дори и след тяхно одобрение. Пълната конфиденциалност психологически демотивира фотографа и за него е трудно да даде всичко от себе си.  Разбира се, нямам нищо против  клиентите да одобрят снимките, които бих искал да покажа в портфолиото си. 
 
Издаване на фактура Едно от нещата, които легитимират професионалиста и дават сигурност в отношенията ви с него, е издаването на фактура за услугите, които ще получите. Фактурата не е гаранция за качествена услуга, но е гаранция за легитимност и коректност, както и документ, с който на законно основание можете да предявите претенции като доказан ползвател на съответната услуга. Мога да ви издам опростена ( не ДДС ) фактура и съответно за заплатите по банков път. 
 
 
Всички цени за България са в лева и са валидни при фиксиран курс на еврото 1.956. 
 
За Европа цените са същите като абсолютна стойност в цифри, но в Евро + разходи за хотел и транспорт. Член съм на WPJA (световна организация за сватбена фотожурналистика) и имам няколко наградени снимки в конкуренция с фотографи от целия свят. 
 
 
Заплащането е след като си получите готовия продукт
 
Тъй като заснемането е с висококачествена техника с висока резолюция, може да бъдат разпечатани в много голям размер примерно 60х90см, 100х150см или повече, качествени фотографии за апликация на стена или нещо друго, луксозни фото книги в по-голям размер и т.н.Това е въпрос на договаряне.
 
 
В сайта ми http://bonibonev.com/ може да разгледате много снимки от сватби, както и цели сватби, тематични албуми, изложби на тема сватбена фотография и т.н.  
 
И последно... Дори и да не изберете моята оферта, изисквайте от фотографа да Ви покаже цели сватби с поне 300-400 фотографии, а не само избрани добри снимки от много сватби, тъй като е лесно да се подберат добри кадри от 50 сватби, но за вас е по-важно да видите как е отразено цялото събитие. Също така проучете с каква техника снима съответния фотограф. Аз съм инвестирал над 20 000лв в качествени камери и обективи, за  да съм сигурен в крайния продукт, който ще получите. Разбира се техниката не е всичко, офертата, трябва да е съобразена с най-важното - таланта на фотографа да улови и пресъздаде духа на този единствен за вас ден. Това за което плащате, не трябва да бъдат просто снимки, а истинска фотография - рисуване със светлина, един артистичен продукт, съвкупност от уникални уловени моменти, портрети, много настроение и емоции.... Всички средства, които ще инвестирате в организацията и приготовлянията за вашата сватба са инвестиция за самия сватбен ден в неща, които скоро всички ще забравят. Инвестицията в качествена фотография е единствената която остава за следващите десетилетия и единствената, която ще има стойност и за вашите внуци.
Developed by Daniel Nanovski