Език: 
BG

Ориентировъчна оферта, условия и цени за сватбена фотография

 

 

Основният пакет за активния сезон 2018г ще  включва  заснемане до 12 часа,  обработка на дигиталните изображения, създаване на онлайн галерия с 300-350 избрани фотографии, слайдшоу с музика с избрани 60-80 фотографии, предаването на всички над 1000 фотографии  на флаш памет, както   и следните допълнителни екстри : Луксозна фото книга 20х20см , ( с възможност и за по-големи размери)  Персонална авторска изложба от 10 арт фотографии - размер 20х30см в  рамка за декорация на вашия дом ( възможност за по-големи размери и повече фотографии) . Ако желаете можете да ми пишете директно на мейл bonibonev1970@gmail.com или да ми се обадите на 0898416020 като опишете вашата сватба( дата, брой гости, локация, продължителност)  и ще ви изпратя/съобщя точна цена, съобразена с условията . Ако желаете сами можете да изчислите ориентировъчно бюджета за заснемане на вашата сватба в зависимост от сезона,   датата, големината на сватбата, опции за фотокниги и много други параметри като попълните следната ФОРМА с вграден КАЛКУЛАТОР

Допълнителни пояснения и условия, с които е добре да се запознаете преди да решите дали аз съм подходящият сватбен фотограф за вас :
 
Заснема се цялото събитие, като е добре да се започне още от приготовленията, за да се улови духа на този важен ден.
 
 
Стилът ми на снимане е силно репортажен, с акцент на многобройните уловени моменти и емоции, тъй като смятам, че те са истинската машина на времето, която ще ви върне след години към този ден. За пример за сватба в предимно репортажен стил с много уловени моменти, емоции, непринудени портрети - моля кликнете ТУК и за предсватбена семейна вечер -  ТУК 
 
 
Сватбени сесии - ако имате възможност е добре по време на сватбата  да си отделите поне 1 час за специална сесия, за вас ще бъде забавно и разтоварващо преживяване с много интересни снимки. При тези сесии наблягам на светлината, духа, настроението и атмосферата. Ако желаете може да заявите отделна сесия в друг ден.
 
 
 
 
На места с ниска осветеност, като църквата, снимам със скъпи светлосилни обективи, а не със светкавица, така че да се запази естествената атмосфера на мястото - топлината на свещите, мекото смесено осветление ...
 
 
 
Правя много портрети и на гостите, често без те самите да разберат. Това е  приятна изненада и емоция за всички, които по-късно гледат сватбения ви албум. 
 
 
В ресторанта и по време на партито, използвам различни способи на заснемане в зависимост от обстановката - работа с наличната светлина, комбинация от светкавица и налична светлина, бавни скорости на затвора (за постигане на ефекти) или няколко светкавици, разположени на определени места. Целта ми отново е да уловя максимално атмосферата и емоцията.
 
 
 
След като се заснеме събитието, се селектират между 350-400 снимки, обработват се, част от тях се правят в черно-бяло, тониране и т.н. Оразмеряват се за печат и така ги получавате, записани на  флаш памет. . Като финал се изработва онлайн галерия, отразяваща цялото събитие, която се качва на нашия сървър и се предоставя за ваше лично ползване - можете да я разпращате на приятели в целия свят, защото имаме идеална видимост навсякъде. За всичко това са необходими между  15  и 45 работни дни след заснемането (според сезона) , така че снимките се предават поне 2 седмици по-късно. Разбира се получавате на флаш памет и всички  снимки с оригиналните цветовe и основни корекции  в пълна резолюция, които са общо над 1000  ( зависи от сватбата). Изработвам също луксозни фотокниги с различни размери и дизайн.
 
Допълнителни опции и условия:
 
Фото ъгъл със забавни аксесоари. Фотоъгълът се изгражда по време на партито в ресторанта. Използват се чадъри и външни светкавици за по-качествена светлина. Обслужва се от фотограф. Оборудван е с фото принтер за печат. Примери вижте ТУК.
 
Асистент - Мога да използвам асистент ако се налага. Той не е фотограф и помага за осветление, техническо оборудване , придвижване на сложни локации, охрана на техника и МПС , шофиране и всякакви други дейности, които облекчават работата на основния фотограф, така че той да не губи време и да се съсредоточи в качественото отразяване на събитието.
 
Втори ART фотограф -  Неговата цел е да акцентира предимно на интересни гледни точки, импресии, детайли, ситуации. Т.е. - това е вашето лирическо отклонение, благодарение на което разказът става по-богат и многопланов. Разбира се, когато се налага той може да бъде на втора локация - примерно отделна подготовка на булка и младоженец и т.н.  Повече разяснения и много примери можете да видите ТУК
 
Допълнителна сватбена сесия в друг ден. Ако желаете може да си поръчате отделна сватбена сесия в друг ден с достатъчно време за различни по-интересни дестинации.
 
Овъртайм  - Стандартните пакети включват заснемане до 12 астронимически часа. Примерно от 12ч след обяд до 24ч в полунощ. Смятам, че това е достатъчно време, в което мога да обхвана цялото събитие без компромис - от подготовката до края.  Всеки допълнителен час се заплаща 100лв/час. Никога не правя проблем за малки просрочвания на времето, овъртайма има по-скоро дисциплиниращ ефект - няма смисъл да се отлагат ритуали или рязане на торта след 12ч през нощта. Хората вече са уморени, някои са си тръгнали и фотографът стои само за да изчака даден ритуал.
 
Извън София - при заснемане извън София клиента поема разходите за транспорт (има опция в калкулатора)  и нощувка (ако се налага).
 
Кратки сватби и други ангажименти - при  по-кратки сватбени тържества - примерно  само подписване и сесия и т.н. цената е 500лв за първите 3 часа и 100лв на всеки следващ час,  като минимумът е 3 часа. Тези цени не включват печатни материали. Такива сватби мога да поема само в делничните дни от понеделник до четвъртък включително  или във всички дни от  01 октомври -до 15 април
 
Сватби в стил "Поп фолк ( Чалга) " - не приемам ангажименти за сватбена фоторгафия или други тържества издържани изцяло в ПОП-ФОЛК (чалга) стилистика. За да не бъда погрешно разбран - тук не става дума за няколко  песни по  време на купона от поканен изпълнител или по желание на гостите, а за цялостен музикален и стилистичен облик.  Също така не става дума за традиционна българска народна музика - песни, хора, ръченици и т.н. към които се отнасям с уважение, приветствам като част от националната ни култура и смятам, че трябва да присъстват в една българска сватба.
 
Конфиденциалностпо принцип не желая да се ангажирам със заснемане на сватба ако младоженците искат пълна и безусловна конфиденциалност - т.е. да не мога да показвам снимки в портфолиото си, дори и след тяхно одобрение. Пълната конфиденциалност психологически демотивира фотографа и за него е трудно да даде всичко от себе си.  Разбира се, нямам нищо против  клиентите да одобрят снимките, които бих искал да покажа в портфолиото си. 
 
Издаване на фактура Едно от нещата, които легитимират професионалиста и дават сигурност в отношенията ви с него, е издаването на фактура за услугите, които ще получите. Фактурата не е гаранция за качествена услуга, но е гаранция за легитимност и коректност, както и документ, с който на законно основание можете да предявите претенции като доказан ползвател на съответната услуга. Мога да ви издам опростена ( не ДДС ) фактура и съответно за заплатите по банков път. 
 
 
Всички цени за България са в лева и са валидни при фиксиран курс на еврото 1.956. 
 
За Европа цените са същите като абсолютна стойност в цифри, но в Евро + разходи за хотел и транспорт. Член съм на WPJA (световна организация за сватбена фотожурналистика) и имам няколко наградени снимки в конкуренция с фотографи от целия свят. 
 
 
Заплащането е след като си получите готовия продукт
 
Тъй като заснемането е с висококачествена техника с висока резолюция, може да бъдат разпечатани в много голям размер примерно 60х90см, 100х150см или повече, качествени фотографии за апликация на стена или нещо друго, луксозни фото книги в по-голям размер и т.н.Това е въпрос на договаряне.
 
 
В сайта ми http://bonibonev.com/ може да разгледате много снимки от сватби, както и цели сватби, тематични албуми, изложби на тема сватбена фотография и т.н.  
 
И последно... Дори и да не изберете моята оферта, изисквайте от фотографа да Ви покаже цели сватби с поне 300-400 фотографии, а не само избрани добри снимки от много сватби, тъй като е лесно да се подберат добри кадри от 50 сватби, но за вас е по-важно да видите как е отразено цялото събитие. Също така проучете с каква техника снима съответния фотограф. Аз съм инвестирал над 20 000лв в качествени камери и обективи, за  да съм сигурен в крайния продукт, който ще получите. Разбира се техниката не е всичко, офертата, трябва да е съобразена с най-важното - таланта на фотографа да улови и пресъздаде духа на този единствен за вас ден. Това за което плащате, не трябва да бъдат просто снимки, а истинска фотография - рисуване със светлина, един артистичен продукт, съвкупност от уникални уловени моменти, портрети, много настроение и емоции.... Всички средства, които ще инвестирате в организацията и приготовлянията за вашата сватба са инвестиция за самия сватбен ден в неща, които скоро всички ще забравят. Инвестицията в качествена фотография е единствената която остава за следващите десетилетия и единствената, която ще има стойност и за вашите внуци.
 
 
 
 
Developed by Daniel Nanovski